Monday, September 14, 2009

Day Trip Sekinchan

Memandangkan Raya hampir tiba, saya sebagai anak malaysia ingin menggunakan BM utk post ini.


campur sikit la dgn english power saya la of course, ok

Pegi ke satu tempat istimewa, plan ini memang suddenly punya, cakap je tak payah plan terus on. Coz we ada GPS semua on la.

Kita bertolak pagi pagi ke Sekinchan... took us about 2 jam utk sampai coz semua tak tau jalan. Tapi ishaallah kita sampai


tapi sampai je hati saya jatuh berkecai.. masa harvesting baru je habis so ini semua anak baru padi.. kanasai betul.


tak pe la kan, dah sampai takkan mau miss opportunity ini ambik gambar kan.. so pose la kita semua.. takde kuning kuning padi ada hijau hijau dah cukup satisfy.


berbagai bagai pose kita buat tapi semua ni tak begitu entertaining sangat, so datangla Justin.

Toh: Ei pura pura fall down la, i can tangkap u kuat kuat, see my muscle
Justin: Betul ke.... okie la aku tau aku tak boleh trust u.. tapi take pe la, ur mussel besar.

(dialog adalah rekaan tapi hampir dgn kisah benar)


so begitula endingnya, terlalu berat tak boleh tahan, kedebak kedebuk, Justin hampir jatuh dalam air berak tapi kerana ini adalah plan Toh, dia terpaksa korbankan kakinya dan pijak dalam air berak.... ini shot memang bagus sekali...


inilah kaki berak si Toh


kalau bukan toh, saya dan soon tolong tangkap dia.. saya bukan setakat je dia cuci kakinya.

Tapi ini tidak stop kita dari bergembira.. berikutnya adalah group pikcah kita orang.


ini normal sikit ada sikit nudity..


things gone sikit wild..


dan ini sudah menjadi liar sangat liar.. bercium cium n entahlah mengapa Lim family suka tonjol tulang rusuk.. abang dan adik pun sama.


nah try sikit lomo effect dgn kedai foto (photoshop) tapi take begitu jadi..


Lepas tu kita pegi berhampiran kedai ini makan..


sayang sekali banyak benda sudah habis.. so waitress ini rekomen kita berbagai bagai jenis yu, dia cakap datang kedai dia mesti makan la ikan yu.. so okie lo kena persuade, ada cili yu, congee yu, fried yu... dll

TAPI... tunggu lama macam tunggu babi panjat pokok kelapa..


so uncle kita takde tahan pegi beli keropak bersama han...


soon tangkap gambar dgn abang dia ah sian... serupa kan. Satu nama Soon satu nama Sian.


memang lama i tell u.. tunggu berjam jam i think la..


apabila makanan sampai ... giler kita macam piranha.. hungry giler


walaupun.. itu yu bukanlah sesedap yang saya jangkakan.. tapi price dia telah make itu yu super sedap... super worth

Trip tidak stop disini, destinasi seterusnya


ya.. monyet lagi sekali dalam masa sebulan..


anxious kawan saya semua mau tengok monyet, tapi aunty banyak semua giler line snatcher.


Soon hampir kena prank terhebat dunia, tapi kita punya good side beritahu kita tak baik kerana sangat bahaya. Imagine... Ah Soon turun dari keretapi, tersangkut, keretapi jalan... Soon kena heret.. Final Destination 5 la utk Ah Soon.

Apabila sampai atas bukit berbagai bagai jenis monyet kita nampak.


monyet anak emas.


monyet brand conscious (tengok cermin mata Toh)


monyet apa pun tak peduli hanya makanan (actually semua pun macam tu)


monyet panjang tangan


monyet satu tangan


monyet ganas


monyet PEACE


monyet tau kai ngan


monyet ham sap


monyet gaya


dan monyet kuskus

kerana semua monyet mau makan satu bundak punya kacang panjang kena snatch,


cara nangis budak ni memang unique, macam kartun je. Gosok mata punya. Dan hurt mata sendiri krn gosok terlalu kuat.


masa utk kita balik memang kanasai... aunty aunty lagi mengesnatch tempat kita dgn skillfully, kita terlepas 3 round, so kita tulan dah dan buat satu baris panjang block semua aunty line snatcher.


akhirnya kita pun balik dan makan malam.

berikut adalah dialog saya buat, kalau anda ada skrip yg lagi bagus beritahu saya, saya akan pamerkan di post saya seterusnya. hahahah





tell me la if you guys ada skrip lagi lucu, msn ke email ke apa pun boleh, saya akan letak dalam pose seterusnya.