Friday, November 21, 2008

Sabah 3 Poring yang tak Boring

I will do tis in BM.

SING IT 

Bangun pagi,
Gosok gigi,
Takde mandi,
Keluar makan,
Sudah lewat,
Semua habis,
Makan tulang,
Sa-ha-ja.


Tidak la, ya kita memang bangun lewat tapi, makanan sana memang tak best, tapi kito orang makan je la.


Selepas makan jalan la kita balik ke lodge.


Kita orang pass ini sign board, tak hairan dia orang letak semacam sign board, betul ado orang semacam pass ini jalan.


cuaca sana amat menakutkan, banyak awan awan halus (hahaha) lu orang coba tengok apocot itu anak Toh buat.


Tapi awan halus tu buat effect yg teramat cantik, tengok gambar bro dgn sf, god like semacam cantik, gua personal suka photo ini.


Ubat datang pick up kita orang so kita pun prepare utk bertolak ke destinasi seterusnya lo.


Sebelum kito orang pegi ke kolam air panas, kita ambik pit stop kat taman ros.


masuk je, ros tak banyak, duit sudah bayar, kaktus je kita tengok. Wat to do, jalan je la bersiar siar.


macam macam kaktus ada, nampak kaktus hidden mickey tak ?


kaktus besar digelar COCKtus.


ini adalah kali pertame aku dgn member saya begito serious, aku pun tertakut tengok muka saya ambik gambar seros.


jalan jalan sampai banyak hijau hijau.


lepas hijau hijau, wah betul betul taman ros, nasib duit RM2 take ditipu.


banyak bunga ros, semuar besar besar belaka warna warni,


Full bloom, mau petik tapi, haiz tak bagus la buat gitu.


ada free bunga mawar pulak masa kita nak balik. Che wah.. bukan main main.

Lepas tengok bunga kito orang pegi tengok tengok view.


Ubat ada buat survey, dia cakap sini view cantik, memang pun cantik tapi amat jauh juga, but who cares kan.


ada view cantik cukup la tu kan.


ini gambar weird sikit, ada macam gambar datuk nenek dulu dulu ambik punya pose.


Gambar gang, dgn shuffling skill dibuat Toh.


Adakah salah nowadays kito orang camwhore di era ini... adakah salah !

Lepas View kito orang bertolak gi tengok Hijau hijau. Konon Taman Teh Sabah.


Gambar ni ada gay sikit,

takde banyak benda tengok, hanya ada daun daun hijau je, daun pun tak smell macam teh, macam smell daun kat luar rumah saya, mungkin belum goreng kot.


hijau je, coba cari kita orang dalam gambar di atas. Ada 2 rang kat sini.

10 minit kat sini dan kita chiou lo.

Sampai ke main attraction kita hari ini, Poring, tempat mandi manda air panas unisex.


OH OH banyak anjing serupa ajing saya, Bambi. Mungkin Bambi berasal dari Sabah.


see ini Bambi, dia tu ingat dia God Of Gambler, tak boleh tangkap gambar dia punya, ashik pusing pusing kepala.

K k, kita masuk je Poring tengok tengok, full house, semua kolam sudah kena booking, dan banyak anak bisen, ehem ehem.

Takde tempat langsung, so kita coba jadi orang kaya mau booking satu personal punya, RM 15 je boleh ada personal punya kolam mandi, bayar je la.


Tapi personel macam mana pun kena cuci sikit.


Kasi isi air, tunggu ia penuh, tunggu tunggu tunggu.


Satu lagi godlink gambar gay, harap harap ini tak masuk gutter post la.

Mula mula semua ok ok punya, kita orang relek je, tapi mana la saya boleh duduk diam diam, so...



Now u orang tahu asal kita kenalah cuci kolam mandi personal walaupun kamu bayar, dunia ini ada banyak manusia macam kita orang.


Tapi kita orang buat kotor, kita ada kasi tolong cuci balik, dunia ini tak banyak orang macam kita ini. Cakap je cuci, tapi main kot, BUBBLE BATH wei.. relek je kau kau.



Ini top class ad.


ini la kolam mandi terbuka yg kena lawan dgn orang untuk dapat tempat.

Lepas kolam mandi semua puna setengah mati, so kita pun bertolak balik ke mansion sf.

Kita ada satu competition, iaitu competition tidur, dalam apa apa jua situasi, masa, siapa boleh tidur dia menang.

Pemenangnya, SF. Hebat tidur, saya salute, macam mana kereta bergetar, dia nyenyak tidoi.

Waktu malam, keluar makan.


Sedaps sekali ini food, memang sedaps. Ada sotong, kambing, mee, goreng dumpling, ikan pari... slurps...

Lepas makan kito orang pegi jalan pantai.


susah nak tangkap gambar tapi kasi main main effect sikit dgn camera.


malam susah tangkap gambar, tapi berjaya juga.

belum sampai 2 jam, kita orang pegi makan lagi...


tak berapo larat dah makan, tapi habis jugak.

So ini la malam ketiga kito orang. ESOK !!


Mengembara ke pantai.

6 comments:

Jessica said...

whoa first time i see pay money already still need to clean the kolam mandi!!

but the taman ros is very very worth it worh. rm2 for entrance and get flowers at the end somemore.

Jeremy said...

haha better clean ma, who knows who use it before tis, we feel geli also la so better clean clean.

yeah murah murah taman ros

sf said...

haha u guys make the tub so dirty lol eeewww full with bun,sabah tea, justea, err what else?keropok !! hahahaha

wen said...

lu ada fai chai sikit..

Snoopiez85 said...

yalor sf... wat tea oso got... bread oso ade!

Jeremy said...

lol... but we did clean it after that, so takpe la, we play we clean, kekeke